Deze kerstvakantie is het Raak! met de Kerstbrigade

De meiden van Raak! hebben voor de Kerstvakantie een heuse Kerstbrigade-speurtocht bedacht voor alle kinderen in Nederland. Sluit jij je ook aan bij de Kerstbrigade?

Nieuws

Na de persconferentie van premier Mark Rutte roepen de meiden van Raak! alle kinderen in Nederland op om zich aan te sluiten bij de Kerstbrigade. Voor tijdens de Kerstvakantie en 5 weken lockdown hebben ze een heuse Kerstbrigade-speurtocht bedacht.

Na de berenjacht en de spiekpietjes achter de ramen hebben Jess, Nikki en Zoë het idee opgevat om met de Kerst ook wat leuks te doen met alle kinderen. Hoe leuk is het om in alle straten in Nederland een vrolijke, eigengemaakte Kerstbrigade-tekening te zoeken.

De Kerstbrigade-actie is allereerst bedoeld voor kinderen die vanwege het coronavirus binnen zitten tijdens de Kerstvakantie én natuurlijk voor hun ouders. Zo hebben de kinderen elke dag iets nieuws om naar te speuren en komen ze lekker buiten, wat gelukkig nog wel is toegestaan. Ook opa’s & oma’s kunnen meedoen, want het geeft wel heel gezellig beeld in de straat met al die kinderen die zich hebben aangesloten bij de Kerstbrigade.

Kinderen kunnen verschillende tekeningen downloaden en inkleuren en versieren. Ze kunnen er ook hun eigen kerstboodschap op kwijt als ze dat willen. Daarna kunnen ze met een afstreepkaart op zoek gaan naar de Kerstbrigade-tekeningen in de wijk. Vul de naam in van jouw gevonden Kerstbrigade-vriend of -vriendin en bij een volle kaart verdien je een echt Kerstbrigade-diploma. Je bent dan officieel lid geworden van de Kerstbrigade van de meiden van Raak!

Via de website www.dekerstbrigade.nl vind je alle plaatsen in Nederland waar De Kerstbrigade te vinden is. Een superleuke actie en zeker ook als je goed moet zoeken tussen de struiken of gehaakte gordijnen, achter het balkon raam of bij de voordeur.

"Samen staan we sterk en met de kinderen kunnen we alle lichtjes laten branden" zegt Jess. Volgens Nikki moeten alle kinderen zich aansluiten "Want dan wordt het Kerst echt een feest voor iedereen".

Wil jij je aansluiten bij de "Kerstbrigade"? Kijk dan op www.dekerstbrigade.nl of www.ditisraak.nl.

Het laatste nieuws