De allerleukste kinder-Kerstliedjes van het jaar 2020

Het jaar 2020 zullen we door Corona niet gauw meer vergeten. Daarom staan we nog even stil bij de nieuwste kinder-Kerstliedjes van dit jaar. Want vertel nu eens: Wat is er leuker dan luidkeels en schaamteloos meezingen met de vrolijkste Kerstliedjes als ‘Ooh Denneboom’ en ‘Jingle Bells’.

We hebben heel Google, Spotify en YouTube afgezocht naar Kerstmuziek, maar dit jaar zijn er niet heel veel nieuwe Kerstliedjes voor kinderen te verschenen.
We komen drie nieuwe Kerstliedjes tegen. Waren de Sinterklaas-hits van Rommelpiet, Piet Sancho of Party Piet Pablo te leuk? En zijn er daarom niet zoveel leuke Kerstliedjes voor kinderen te vinden?

  1. De Kerstbrigade van Raak!
  2. Kerstfeest van de Eeuw van Raak!
  3. Dancer het Disco Rendier van Kinder DJ Blijwin

Misschien vinden we op de website van Kinderen voor Kinderen en nieuw Kerstliedje! Naast een auditie oproep, Kerstspecial en de kans op het winnen van een Kerstpakket vinden we daar helaas ook geen nieuw Kerstnummer. Gelukkig hebben we nog de klassiekers van Kinderen voor Kinderen: ‘Niets is cooler dan Kerstmis uit 2016 en “De Kerstezel’ uit 1990.

We surfen verder naar de website van Studio 100. Op de site van het grootste bedrijf in kinderentertainment vinden we een heleboel liedjes voor kinderen. We kunnen meezingen met Samson & Marie met ‘Alles is op’ of met de hitsingle ‘Dans van de Farao’ van K3.
We voegen snel ‘Kerst in m’n hart’ van K3 toe aan onze playlist op Spotify. Met Samson & Marie kunnen we nog niet meezingen tijdens de Kerst, maar uiteraard wel met Samson & Gert. We luisteren naar ‘Kerstmis Kerstmis’ en ‘Kerst voor iedereen’.

We speuren verder op Spotify naar Kersthits, Kerstliedjes en Kerstnummers. We komen wat oudere nummers tegen: ‘De Kerstman komt zeker bij ons langs’ van Ernst & Bobbie, ‘Waarom kan het niet altijd Kerstmis zijn’ van Keet!. “Wat ik wil met Kerstmis… ben jij!’ van KUS en ‘Samen vieren we Kerst’ van Djumbo en Monique Smit.

Een nieuw nummer wat erg populair is onder de jongste doelgroep is ‘Beuk de ballen uit de boom’ van Snollebollekes. Een echte hit met een hoog meespring-gehalte. We zetten ‘m op onze playlist in Spotify, maar eigenlijk is dit nummer niet voor deze doelgroep gemaakt.

Terugkomend op de drie nieuwste Kerstliedjes van afgelopen jaar. De meiden van Raak! hebben dit jaar niet één, maar zelfs twee Kerstnummers uitgebracht. ‘De Kerstbrigade’ en ‘Kerstfeest van de Eeuw’ zijn twee vrolijke, echte Kerstliedjes. Alle ingrediënten voor een echte Kerst-hit zitten er in: chocolademelk, lampjes, sneeuw, zingen bij de haard, cadeautjes onder de boom, rood en groen en een feest voor iedereen. Met beide nummers kom je zeker in de Kerststemming en ze blijven ook lekker ‘hangen’. Je zingt ze snel mee. In het nummer ‘De Kerstbrigade roepen de meiden van Raak! alle kinderen van Nederland op om zich aan te sluiten bij De Kerstbrigade. Naast dit liedje en een heuse Kerstclip hebben de meiden van Raak! ook een actie bedacht om deze Kerstvakantie (binnen alle regels) op stap te gaan en een frisse neus te halen. Dan wordt Kerst echt een feest voor iedereen!

Tenslotte heeft Kinder DJ Blijwin ook een swingend Kerstnummer uitgebracht ‘Dancer het disco-rendier’. In dit nummer stelt Blijwin naast Rudolph een nieuw rendier aan ons voor, genaamd ‘Dancer’!
Hohoho, Jingle all the way en wij wensen iedereen in 2021 alvast een heel fijn Kerstfeest!

Luister en kijk mee naar De Kerstbrigade van Raak!

Zing lekker meer met de Kersthit van Raak!: De Kerstbrigade.

Kerstfeest van de Eeuw van Raak! op YouTube

Luister, zing en dans mee met Het Kerstfeest van de Eeuw.

Laatste blogs